T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / YENİFAKILI - Yenifakılı Şehit Mevlüt Gökdemir Çok Programlı Anadolu Lisesi

May

Okulun Kalbi Kütüphane Projesi nisan ayı faaliyeti kapsamında "Dünya Edebiyatı ve Türk Edebiyatı'na Ait Eserleri Karşılaştırma Etkinliği" düzenlenmiştir. Yapılan etkinlikte öğrencilere ilk olarak Dünya Edebiyatı'ndan "Binbir Gece Masalları" ardından Türk Edebiyatı'na örnek olarak ise "Keloğlan Masalları" dinletilmiştir. Etkinlik sonunda öğrencilerden alınan geri dönütlerde ise öğrenciler Türk Edebiyatı'na ait eserleri dinlerken eserdeki kültürel ögeleri daha kolay anladıklarını ve hikayeye yakınlık hissetiklerini belirtmişlerdir.

Nis

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cihat Nacak ve gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla Yenifakılı-Kozaklı yolu ağaçlandırma sahasına 100 adet fidanın dikimi yapılmıştır. Ayrıca ormanlık bölgedeki çöpler toplanmıştır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize duyarlılıklarından ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi kapsamında nisan ayı faaliyeti olarak okulumuz elektrik ve elektronik teknolojisi alanı öğrencileri tarafından "Yüksek Enerji Tüketen Ampullerin LED Ampullerle Değişimi" etkinliği gerçekleştirildi.

Mrt

Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi kapsamında şubat ayı faaliyeti olarak çocuk gelişimi bölümü öğrencilerimiz anaokuluna ziyarette bulunmuşlardır. Yapılan ziyaret sırasında çocuklara hazırladıkları ara öğünleri ikram eden öğrencilerimiz akabinde çocuklarla oyunlar oynamışlardır. Faaliyet sonrası öğrencilerimizden aldığımız geri dönütlerde öğrenciler, çocuklarla zaman geçirmenin oldukça keyifli olduğunu ve derslerde öğrendikleri teorik bilgileri ilk kez uygulama fırsatı bulduklarını belirtmişlerdir.

Mrt

Okulun Kalbi Kütüphane Projesi şubat ayı faaliyeti kapsamında okulumuz 11. sınıf öğrencileriyle okul kütüphanesinde radyo tiyatrosu dinleme etkinliği yapılmıştır. Yapılan etkinlik sonrası öğrencilerden alınan geri dönütlerde öğrenciler, anlatılan hikayenin zihinlerinde daha kolay canlandığını ifade etmişlerdir.

Şbt

CW Enerji tarafından okulumuza derslerde kullanılmak üzere güneş enerjisi eğitim seti gönderilmiştir. Kendilerine eğitime verdikleri değer ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi kapsamında elektrik bölümü öğrencilerimiz ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi bir ailenin evindeki elektronik cihazların bakımını yapmıştır. Evdeki tüm elektronik eşyaları kontrol eden öğrencilerimiz gerekli tüm bakımları yapmış, aynı zamanda da ailenin övgüsünü kazanmıştır.

Ock

Ocak ayı faaliyeti olarak 10.sınıf öğrencilerimizle kitap anlatma ve canlandırma etkinliği gerçekleştirildi.  Sınıfın tamamının katıldığı etkinlikte öğrenciler farklı farklı kitapları okudular. Okuma etkinliği sonunda her öğrenci okuduğu kitabı sınıfa anlattı. Farklı bir kitabı dinlemek öğrencilerin de dikkatini çekti ve bazı kısımları anlatırken canlandırma tekniğine başvurmaları etkinliğe olan ilgilerinin artmasını sağladı.

Ara

Okulumuzda sene başından beri titizlikle yürütülen "Okulun Kalbi Kütüphane" projesinin aralık ayı etkinliği kapsamında, okulumuz 11. sınıf öğrencileri okul kütüphanesinde klasik müzik eşliğinde okuma faaliyeti gerçekleştirmiştir. Düzenlenen etkinlik esnasında öğrencilerin kitap okuma konsantrasyonunun nispeten daha yüksek olduğu görülmüştür. Etkinlik sonrası öğrencilerden alınan geri dönütlerde de öğrenciler kitap okurken daha rahat odaklandıklarını ve zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadıklarını ifade ettiler.

Kas

Okulun Kalbi Kütüphane Projesi  kasım ayı faaliyeti olarak 10.sınıf öğrencilerimizle etkileşimli okuma etkinliği gerçekleştirildi. Belirlenen okuma kitabı okul kütüphanemizde halka şeklinde oturan öğrencilerin tamamı tarafından okundu. Okuma etkinliği sonunda kitap ile ilgili yorumlar dinlendi. Öğrencilerin aynı kitabı okumalarına rağmen yapılan yorumların farklılığı okuyucu yorumlarını görmeleri açısından faydalı oldu.

Kas

Daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir Türkiye için Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Cihat NACAK ve öğrencilerimiz geleceğe nefes olmak adına fidanları toprakla buluşturdu. Kozaklı yolu mevkiinde yapılan etkinlikte yaklaşık 1000 fidanın dikimi gerçekleştirildi.

Kas

Okulun Kalbi Kütüphane'de atıyor.

Okulumuzun 1987-1988 eğitim öğretim yılına ait görüntüleri. İyi seyirler.

Ağaçlandırma Çalışmalarımız Meyvelerini Verdi!

Ara